Nieuwe loopbrug Rotterdam CS open voor publiek

Utrecht – Vanaf zondag 1 juli 2007 kunnen treinreizigers op Rotterdam Centraal gebruik maken van de nieuwe loopbrug over de sporen. Bijna een half jaar na de start van de bouw is de brug klaar voor gebruik.

De loopbrug is met name bedoeld voor de reizigers die van het ene perron naar het andere gaan, de overstappers. Zij krijgen hiermee een extra route binnen het station. De huidige voetgangerspassage onder de sporen blijft de komende maanden nog in gebruik. In het weekeinde van 1 en 2 september wordt deze afgesloten en wordt de Provenierstunnel als tijdelijke voetgangerstunnel in gebruik genomen.

De loopbrug, die alle zestien perrons van Rotterdam Centraal met elkaar verbindt, is het eerste onderdeel van de nieuwe openbaar vervoer terminal die de komende jaren gebouwd wordt. De brug is 150 meter lang, 5,5 meter breed en ligt op 6 meter hoogte boven de perrons. De brug bestaat uit een stalen constructie met glazen balustrades. Vanaf ieder perron is de loopbrug met een trap bereikbaar.

Speciaal voor reizigers met veel bagage zijn er tijdelijk roltrappen geplaatst op de perrons 1, 3/4 en 11/12. Op deze laatste twee perroneilanden zal de hogesnelheidstrein in de nabije toekomst aankomen en vertrekken. In verband met werkzaamheden aan het tijdelijk station, dat op 2 september wordt geopend, zijn de roltrap en de trap naar het eerste perron nog niet in gebruik.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail