Grontmij krijgt belangrijk contract in Zweden

Grontmij en SWECO: omvangrijke opdracht voor uitbreiding metro Stockholm

De Bilt – Grontmij in Zweden heeft samen met SWECO (een van de grotere advies- en ingenieursbureaus op de Scandinavische markt) van de Zweedse Spoorwegen een omvangrijke opdracht gekregen voor uitbreiding van de ‘Citybanan’ (de metro) in Stockholm. De opdrachtsom bedraagt ongeveer 10,6 miljoen Euro. SWECO treedt op als penvoerder en manager van het project. Het aandeel van Grontmij in de opdracht bedraagt ongeveer 40%. Het project loopt tot begin 2009.

Grontmij en SWECO verzorgen de planning, ontwerp en constructieberekeningen voor twee nieuwe spoorlijnen en een station in een 6 kilometer lange metrobuis die het zuidelijke forensenstation verbindt met de binnenstad.

Met de nieuwe spoorlijnen verdubbelt de spoorcapaciteit binnen Stockholm waardoor de verbindingen in de stad zelf en met de regio sterk verbeterd worden.

Grontmij wil de beste lokale dienstverlener zijn voor advisering, management, engineering en contracting van projecten in bouw, infrastructuur, milieu, water, energie en industrie. Zo creëren onze medewerkers waarde voor onze klanten en aandeelhouders en dragen zij bij aan een duurzame woon-, werk- en leefomgeving.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Grontmij nv