Strukton Railinfra investeert in 2 rangeerlocomotieven

Maarssen – Strukton Railinfra heeft op 26 juni 2007 tijdens een feestelijke bijeenkomst in Beekbergen haar twee nieuwe locomotieven officieel in gebruik genomen. Het zijn Deutz locomotieven van het type 1200. Strukton Railinfra heeft al twee van deze locomotieven. De ervaringen daarmee tijdens het werken aan onder andere de Betuweroute waren zo positief dat er besloten is om in nog twee van deze machines te investeren.

Strukton Railinfra investeert al jaren in mensen en machines om zo haar ambities als full-service provider waar te kunnen maken. Inmiddels beschikt het bedrijf over een omvangrijk machinepark dat wordt ingezet in de diverse landen van Europa waar Strukton Railinfra actief is. Zo bestaat het machinepark uit onder andere vernieuwingstreinen, kettinghorren, ballastprofileermachines, stabilisatoren, stopmachines, bovenleidingsmaterieel en locomotieven.

Met de diverse types locomotieven is Strukton Railinfra in staat om op en naar alle bestemmingen de benodigde verplaatsingen te kunnen uitvoeren zoals de klant dat wenst. De twee nieuwe locomotieven hebben een trekkracht van 950 pk en zijn dus erg krachtig. Met deze capaciteit zijn ze in staat om zware werktreinen onder alle omstandigheden te vervoeren. Ze zullen daarom vooral worden ingezet op de projecten waar met (zware) werktreinen wordt gereden.

Alle locomotieven van Strukton Railinfra worden volgens traditie voorzien van een vrouwennaam. Deze namen zijn afgeleid van eigen medewerkers of hun partners. Ze staan symbool voor alle medewerkers die dag en nacht met hart en ziel hun werk uitvoeren en hun partners die hen daarbij steunen. De Tiny, Herma, Karin, Willy, Berta, Fransine, Anneke, Jose, Esther, Riek, Janine en Monique reden al en hier zijn nu de Irene en Ankie aan toegevoegd en dat brengt het totaal op 14 locomotieven.

Strukton Railinfra is een full-service provider van railsystemen in Europa. Het bedrijf is actief op het gebied van nieuwbouw, vernieuwing en onderhoud van spoorsystemen, waaronder naast spoor en bovenleiding ook rollend materieel en informatie- en monitoringsystemen. Het bedrijf werd opgericht in1921 en heeft thans ca. 3.000 medewerkers in Nederland, België, Duitsland, Zweden, Denemarken en Noorwegen. De omzet over 2006 bedroeg EUR 475 mln.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Strukton Railinfra bv