Jeroen Jansen nieuwe directeur Railcert

Utrecht – Ing. Jeroen Jansen (36) is benoemd tot directeur van Railcert. Hij volgt hiermee Ad Pontier op. Jeroen Jansen heeft een elektrotechnische en een bedrijfskundige achtergrond en werkt sinds 2003 als projectmanager bij Railcert. De nieuwe directeur verwacht dat Railcert zich zal gaan manifesteren in meer landen in Europa. Op dit moment is het bedrijf voornamelijk actief vanuit Nederland en Duitsland.

Railcert is een gezamenlijke dochteronderneming van het Utrechtse advies- en ingenieursbureau Movares en de Duitse keuringsorganisatie TÜV Süd Rail GmbH. Het bedrijf is een zogenaamde ‘notified body’, een keuringsinstantie op spoorweggebied. Railcert treedt tevens op als ‘Independent Safety Assessor’, een onafhankelijke partij die de veiligheid van spoorwegsystemen beoordeelt.

Volgens Europese wetgeving valt elk nieuw systeem dat op het spoorwegnet wordt geïntroduceerd en invloed heeft op het gebruik van hogesnelheidslijnen of conventionele spoorlijnen onder de werking van bepaalde EU-richtlijnen. Daarom accepteren spoorwegbedrijven en railvervoerders alleen nieuwe systemen wanneer die door erkende keuringsinstanties, de ‘notified bodies’ zijn gecertificeerd en op basis daarvan zijn voorzien van een goedkeuring, een EU-conformiteitsverklaring.

Railcert is gevestigd in Utrecht. Het bedrijf heeft verder vestigingen in München en Braunschweig (D).

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Movares