Werkzaamheden stationstunnel Hilversum

Utrecht – In het weekend van 24 – 26 maart 2007 wordt er opnieuw ’s nachts doorgewerkt aan de fiets-en voetgangerstunnel onder het station Hilversum. De werkzaamheden en de gedeeltelijke buitendienststelling van het spoor starten in de nacht van zaterdag 24 maart om 00.00 uur tot maandagochtend 26 maart 05.00 uur. ProRail voert hoofdzakelijk werkzaamheden aan de bovenleidingen uit, wat nauwelijks hinder voor omwonenden veroorzaakt.

Gevolgen voor het verkeer
Vanaf zaterdag 24 maart (00.00 uur) tot maandag 26 maart (05.00 uur) zijn de kleine spoorbomen voor het verkeer afgesloten. De werkzaamheden hebben geen gevolgen voor de looproutes op het station.

Gevolgen voor de treindienst
Op zondag 25 maart rijden er geen Intercitytreinen tussen Amsterdam Centraal en Amersfoort en tussen Schiphol en Amersfoort. Tussen Hilversum en Naarden-Bussum rijden bussen in plaats van treinen. Reizigers die op zondag 25 maart via deze routes willen reizen, moeten rekening houden met extra overstappen en een langere reisduur van ongeveer een half uur. Voor meer informatie zie www.ns.nl

Achtergrondinformatie (verzorgd door de redactie van Infrasite)
ProRail plaatst 2e tunneldek stationstunnel Hilversum (26-01-2007)

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail