Spoorwerkzaamheden in Twente

ProRail combineert werken

Utrecht – In opdracht van ProRail werken meerdere aannemers vanaf vrijdagavond 23 tot en met maandagochtend 26 maart 2007 overdag en ’s nachts op verschillende plaatsen aan het spoor op de trajecten Deventer-Wierden, Almelo-Enschede en Hengelo-Oldenzaal grens. De werkzaamheden zijn van invloed op de dienstregelingen van NS en Syntus. Door alle werkzaamheden te combineren en gelijktijdig uit te voeren wordt de overlast voor omwonenden en treinreizigers beperkt gehouden.

Het gaat om meerdere werken op verschillende trajecten. Om de ‘treinvrije periode’ zo efficiënt mogelijk te benutten voeren de aannemers hun werkzaamheden gelijktijdig uit. De omwonenden van het spoor zijn vooraf schriftelijk geïnformeerd over de nachtelijke werken in hun nabije omgeving en de eventuele hinder die zij hiervan kunnen ondervinden.

Deventer-Wierden
In Rijssen vernieuwt aannemer VolkerRail Contracting de spoorstaven, dwarsliggers en het ballastgrind van het spoor tussen de Reggesingel en het station Rijssen. Ook vernieuwt hij de betonnen vloerplaten van de overweg Dannenbergweg en het reizigersoverpad bij het station. Om de overweg Dannenbergweg en het reizigersoverpad te kunnen vernieuwen worden deze vanaf zaterdag 24 maart, 01:00 uur tot zondagochtend 25 maart, 07:00 uur voor alle verkeer afgesloten.

Tussen Deventer en Wierden voert hij diverse afrondende spoorwerkzaamheden uit, zoals het opruimen van oud ballastgrind en het lassen van spoorstaven.

Almelo-Enschede
Tussen station Enschede Drienerlo en de kruising Lonnekerbrugstraat/Kanaalstraat brengt aannemer Van der Worp Civiel ter verbetering van de afwatering een drainagebuis en enkele afvoerputten in de grond naast het spoor.

Hengelo-Oldenzaal grens
Op het gehele traject vinden diverse kleinere werkzaamheden plaats zoals het vernieuwen van delen van de bovenleiding, het afwerken van de spoorbaan en het herstellen van het inspectiepad naast het spoor. Om de werken te kunnen uitvoeren zal de Hengelose overweg Vliegveldstraat vanaf zaterdag 24 maart, 01:00 uur tot maandagochtend 26 maart, 05:00 uur voor alle verkeer worden afgesloten.

Aannemer De Boer en De Groot vervangt in Hengelo de oude spoorbruggen over de Anninksweg door een nieuwe stillere brugconstructie. Tegelijkertijd vernieuwt hij ook de aansluitende sporen.

Gevolgen voor het treinverkeer
De werkzaamheden zijn van invloed op de treindienstregelingen van NS, Syntus en NS Internationaal. Op de trajecten Deventer-Enschede en Hengelo-Oldenzaal grens worden reizigers vanaf vrijdag 23 tot en met zondag 25 maart veelal met bussen in plaats van treinen vervoerd. Tussen Almelo en Mariënberg rijden bussen op zaterdag 24 maart tot 13:30 uur. Reizigers kunnen voor meer informatie en het plannen van hun reis www.ns.nl of www.syntus.nl raadplegen, of bellen naar 0900-1475 (€ 0,35 p.m.). Internationale treinreizigers kunnen terecht op www.nsinternationaal.nl of bellen naar Telesales, 0900-9296 (€0,35 p.m.). Ook NOS Teletekstpagina’s 751, 752 en 754 geven actuele informatie.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail