Nachtelijke werkzaamheden spoorverdubbeling Houten

Utrecht – Begin 2007 is ProRail gestart met de uitvoering van het verdubbelen van het spoor over ruim vijf kilometer dwars door Houten. De verdubbeling van twee naar vier sporen en de bouw van twee nieuwe stations neemt zo’n vier jaar in beslag en is eind 2010 gereed. Voor de aanleg van deze spoorverdubbeling is het noodzakelijk dat er in de nachten van 19, 20 en 21 maart 2007 van 01.00 – 06.00 uur gewerkt wordt. Deze nachtelijke werkzaamheden vinden plaats langs het spoor ter hoogte van Rondweg Noord, het tijdelijke westelijke perron (Randhoeve) en De Koppeling.

Afsluiting Rondweg Noord
Maandag 19 en dinsdag 20 maart tussen 20.00 en 06.00 uur wordt Rondweg Noord, ter hoogte van het spoorviaduct, afgesloten voor alle verkeer. Deze afsluiting is nodig voor het plaatsen van een tijdelijke fiets/voetgangersbrug. Deze tijdelijke brug wordt geplaatst vanaf een vrachtwagen die geparkeerd staat op Rondweg Noord. Het plaatsen van deze brugconstructie gebeurt met een hijskraan vanaf de vrachtwagen. De omleiding gedurende deze afsluiting staat met borden aangegeven.

Aanleg tijdelijke perron
Voor het plaatsen van de keerwanden van het tijdelijke perron aan de westzijde van het spoor moet er drie nachten worden gewerkt. Dit zijn de nachten van zondag 18 op maandag 19 maart, maandag 19 op dinsdag 20 maart en dinsdag 20 op woensdag 21 maart tussen 01.00 – 06.00 uur. Mocht het werk onverhoopt niet tijdens deze nachten gereedkomen dan vinden mogelijk ook werkzaamheden plaats in de nacht van dinsdag 27 en/of woensdag 28 maart 2007. Voor deze reservenachten gelden dezelfde werktijden als de eerdere nachten.

Tijdelijke fiets/voetgangersbrug over De Koppeling
Op woensdag 21 en donderdag 22 maart 2007 tussen 20.00 tot 06.00 uur wordt De Koppeling, ter hoogte van het huidige spoorviaduct, afgesloten voor alle verkeer. De omleiding gedurende deze afsluiting staat met borden aangegeven.Tijdens deze afsluiting wordt een tijdelijke fiets/voetgangersbrug geplaatst. Het huidige fiets- en voetgangersviaduct over De Koppeling wordt tijdens de aanleg van de spoorverdubbeling gebruikt als doorgangsroute voor het bouwverkeer. Om doorgang voor fietsers en voetgangers te behouden, wordt er een tijdelijke fiets/voetgangersbrug geplaatst over de Koppeling.

Overlast
Alle bovengenoemde werkzaamheden kunnen geluids- en/of lichthinder veroorzaken.

Meer informatie en standaard werktijden
Voor de meest actuele informatie over data van nachtelijke spoorwerkzaamheden, zie de website: www.prorail.nl/randstadspoor Hier staat aangegeven gedurende welke nachten er gewerkt wordt en welke werkzaamheden er plaatsvinden. De standaardwerktijden aan het spoor zijn van maandag tot en met zaterdag van 07.00 – 19.00 uur. Indien er vragen zijn over de werkzaamheden van ProRail in Houten, mail dan publiekszaken@houten.nl, of bel 030 6392 611 (tijdens kantoortijden) of naar het Meldpunt Openbare Ruimte in Houten op 0800 3990 000 (buiten kantoortijden).

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail