Betuweroute Exploitatiemaatschappij wordt Keyrail

De Betuweroute Exploitatiemaatschappij (BREM) gaat vanaf 28 februari 2007 door het leven als Keyrail. Keyrail exploiteert de Betuweroute, de railverbinding voor goederen die voert van de Rotterdamse haven tot de grens met Duitsland. Het bedrijf wil een sleutelrol vervullen in het goederenvervoer per rail tussen de Nederlandse zeehavens en de belangrijke Europese industriële centra.

Producten van Keyrail
Keyrail biedt naast een aantal basisproducten, zoals het ontwikkelen van paden, het uitwerken van dienstregelingen en begeleiden van transport, ook oplossingen op maat voor vervoerders, verladers en operators. Zo biedt Keyrail actieve verkeersbegeleiding, zodat treinen een overgang niet hoeven te missen. Ook zet zij zich in om de flexibiliteit tussen terminals in het havengebied te vergroten door de dienstregeling te standaardiseren en ad hoc toe te wijzen aan gebruikers.

Aanvragen en contracten
Sinds 1 januari 2007 is Keyrail verantwoordelijk voor de exploitatie van de Havenspoorlijn en biedt Keyrail met ProRail de ‘One Stop Shop Nederland’: hét loket voor alle capaciteitsaanvragen van vervoerders. De eerste bestellingen voor capaciteit op de Betuweroute zijn binnen.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Betuweroute