Treinshuttle Haven Amsterdam – Coevorden

Internationale samenwerking tussen Haven Amsterdam en gemeente Coevorden

Amsterdam – Op woensdag 24 januari 2007 is tijdens een bijeenkomst in Amsterdam een samenwerkingsovereenkomst gesloten tussen Haven Amsterdam en de gemeente Coevorden voor een treinshuttle tussen Amsterdam en Coevorden. Deze ondertekening komt voort uit een succesvol experiment met een treinshuttle, gestart in november 2006.

De treinshuttle loopt tussen de haven van Amsterdam en de Euroterminal. Deze terminal ligt in Europark op de grens met Coevorden en het Duitse Emlichheim. In Amsterdam wordt de trein geladen bij de Ceres Container Terminal en de USA Terminal in de Amerikahaven.

De overeenkomst betekent een garantstelling van de verbinding en hierdoor zal de shuttle minimaal één keer per week rijden. Lading die voor de firma IAMS, een bedrijf in diervoeding, wordt vervoerd, behoort tot het basispakket. De overeenkomst zal in eerste instantie lopen tot 1 november 2007.

Intentie is om na deze tijd een permanente verbinding te realiseren. Eén of meerdere keren per week zal de trein gaan rijden.

De treinshuttle zal moeten bijdragen aan de verdere versterking van de economie in zuidoost Drenthe. Voor Amsterdam betekent het een uitbreiding van zijn netwerk met het achterland.

De verwachting is dat de verbinding binnen één jaar breakeven draait.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Haven Amsterdam