Afsluiting Brabants, Zeeuws spoor van de baan

Afsluiting spoor Roosendaal – Bergen op Zoom door ProRail van de baan

Utrecht – 30 januari 2007 heeft ProRail bekend gemaakt dat de negendaagse, totale afsluiting van het spoor Roosendaal – Bergen op Zoom ten behoeve van onderhoudswerkzaamheden van de baan is. Door een andere organisatie van het onderhoudswerk komt er ’s nachts ruimte voor goederentreinen. Dat laatste is van groot belang om Vlissingen, in grootte de derde zeehaven van Nederland, per trein bereikbaar te houden.

EVO, de organisatie die de belangen van het verladend bedrijfsleven behartigt, Zeeland Seaports en Railion hadden ProRail aangekondigd naar de rechter te stappen wanneer de bereikbaarheid van de in Vlissingen en in Bergen op Zoom gevestigde bedrijven niet gegarandeerd zou zijn.

Algemeen directeur Carel Robbeson van Railion Nederland: “Ik ben blij dat het gezonde verstand heeft gezegevierd.”

ProRail geeft aan dat de werkzaamheden duren van zaterdag 3 februari 5.00 uur tot zondag 15 februari 04.00 uur, waarbij op 5, 6, 7, 8, 9, 12 en 13 februari goederentreinen kunnen rijden van 23.00 uur tot 7.00 uur en op 14 februari van 23.00 uur tot 4.00 uur. Railion stemt met de betrokken bedrijven af hoe de dienstverlening in deze periode het beste gestalte kan krijgen.

Railion Nederland is onderdeel van DB Logistics, de transport en logistiek divisie van Deutsche Bahn AG.

Achtergrondinformatie (verzorgd door de redactie van Infrasite)
EVO naar rechter na afsluiting Brabants, Zeeuws spoor

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Railion Nederland N.V.