Grontmij krijgt opdracht railproject Kopenhagen

De Bilt – De Danish National Rail Authority heeft Grontmij gekozen als belangrijkste adviseur voor het Kopenhagen-Ringsted railproject.

Grontmij kreeg het adviescontract voor het Kopenhagen-Ringsted railproject van de Danish National Rail Authority. Andere adviseurs in dit project zijn het Deense bureau voor architectuur en planning Møller & Grønborg en het Zweedse bureau Banverket Projektering. Het project heeft een omvang van circa 2,9 miljoen euro.

In eerste instantie zal Grontmij de Rail Authority assisteren in het plannen en voorbereiden van aanbestedingscontracten voor technische consultancy. Dit zal uiteindelijk leiden tot een plan voor de nieuwe railverbinding van Kopenhagen via Køge naar Ringsted en een plan voor de verlenging van de bestaande railverbinding tussen Hvidovre en Høje Taastrup.

“Grontmij heeft in Denemarken alle benodigde technische expertise. Voor ons is dit project zeer interessant omdat het ons de mogelijkheid geeft om onze expertises op het gebied van milieu, constructie en railtechnologie in te zetten”, zegt Arne Buhl Petersen, Division Director Transportation bij Grontmij in Denemarken.

Dit project past goed bij de adviesdiensten die Grontmij verricht voor de revitalisatie van het centraal station van Kopenhagen. In Nederland heeft Grontmij op railgebied vergelijkbare projecten zoals de Betuweroute uitgevoerd.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Grontmij nv