Aanleg hulpbruggen over A2 tbv spooruitbreiding

ProRail legt hulpbruggen over A2 ten behoeve van spooruitbreiding op het traject Utrecht – Leidsche Rijn – Vleuten

Utrecht – In opdracht van ProRail worden in één weekend over de Rijksweg A2 ter hoogte van Utrecht hulpbruggen geplaatst ten behoeve van de spoorverdubbeling op het traject Utrecht-Den Haag/ Rotterdam. Het afsluiten van een aantal rijstroken is daarvoor noodzakelijk. In het weekend van zaterdag 20 januari 16:00 uur tot maandag 22 januari 05:00 uur worden in verband met werkzaamheden één rijstrook in de richting Amsterdam en één rijstrook in de richting Utrecht ter hoogte van de afslag Oog in Al afgesloten.

Als gevolg van deze werkzaamheden zal er van zaterdag 20 januari 16:00 uur tot en met maandag 22 januari 05:00 uur sprake zijn van verkeershinder ter hoogte van afslag Oog in Al. Vanuit de richting Amsterdam zal de linker rijstrook en de afrit 7 naar Oog in Al afgesloten zijn. De oprit blijft wel open voor verkeer richting het zuiden. Vanuit de richting Den Bosch wordt het doorgaande verkeer ter plaatse omgeleid via twee rijstroken over de parallelbaan en de busbaan en is zowel de op- als afrit Oog in Al afgesloten. Door de afsluitingen kunnen vertragingen ontstaan.

Het lokale verkeer wordt met borden omgeleid. Tijdens het plaatsen van de hulpbruggen legt de politie het verkeer in beide rijrichtingen voor maximaal 20 minuten stil.

Ten behoeve van voorbereidende werkzaamheden worden in de nacht van 16 op 17 januari 2007 ook afsluitingen van toe- en afritten afgesloten. Het lokale verkeer wordt met borden omgeleid.

Het is mogelijk dat omwonenden overlast kunnen ervaren van de werkzaamheden. De hulpbruggen worden ingebracht met een grote hijskraan die voor enige geluidsoverlast kan zorgen. De aan- en afvoer van goederen en personeel van de aannemer kan ’s nachts als storend worden ervaren.

Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden verplaatst naar zaterdag 3 februari 16:00 uur t/m maandag 5 februari 05:00 uur.

Tijdens de werkzaamheden is mogelijk om tegen gereduceerd tarief met de trein te reizen tussen Amsterdam en Utrecht. Reizigers kunnen op zaterdag en zondag gebruik maken van een Railrunnerkaartje voor € 2,00, te koop bij de NS-Kaartautomaat. De voorwaarden van het Railrunnerkaartje zijn tijdens deze werkzaamheden niet van kracht.

VleuGel Randstadspoor
Het plaatsen van de hulpbruggen maakt onderdeel uit van het project VleuGel Randstadspoor. In opdracht van ProRail bouwt de aannemerscombinatie VLARK in Vleuten en Leidsche Rijn aan de spoorverdubbeling op het traject Utrecht – Den Haag / Rotterdam. Deze spoorverdubbeling wordt uitgevoerd ten behoeve van de uitbreiding van het landelijke spoorwegennet. Door deze uitbreiding ontstaat ook de mogelijkheid in de regio Utrecht Randstadspoor te ontwikkelen.

Kijk voor de allerlaatste informatie op www.vananaarbeter.nl of bel met 0800-8002.

Achtergrondinformatie (verzorgd door de redactie van Infrasite)
Verkeershinder verwacht 20 en 21 januari

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail