Strukton Railinfra brengt 3200 km Deens spoor in kaart

Utrecht – Strukton Railinfra gaat een nulmeting maken van spoor en bovenleiding van het belangrijkste deel van de railinfrastructuur in Denemarken. De Deense inframanager, Banedanmark, heeft Strukton Railinfra hiertoe opdracht gegeven.

De meettrein UFM 120 van Eurailscout brengt in de periode tussen 5 december en 22 december in twaalf diensten 3200 km Deens spoor in kaart.

Via de door Erdmann Software GmbH ontwikkelde analysesoftware IRISSYS (International Railway Inspection and Services System) zullen de meetgegevens van de UFM 120 worden verwerkt en grafisch worden gepresenteerd. De opdrachtgever Banedanmark koopt een tijdelijke IRISSYS licentie en zal een aantal van zijn onderhoudsengineers laten opleiden in de werking van het systeem.

Banedanmark en Strukton Railinfra Development & Technology zullen gezamenlijk de uitkomsten van de metingen analyseren. Begin februari 2007 zal de status van de railinfra in een rapportage aan de leiding van Banedanmark worden gepresenteerd.

Strukton Railinfra is een full-service provider van railsystemen in Europa en draagt bij aan een veilig en betrouwbaar spoor. Eurailscout, een deelneming van Strukton Railinfra, is gespecialiseerd in het meten van de conditie van de Railinfra.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Strukton Railinfra bv