Exploitatie Betuweroute in handen van Searail

BREM wordt Searail

Searail is vanaf 11 december 2006 de nieuwe naam van de Betuweroute Exploitatiemaatschappij, voorheen BREM genaamd. Searail is vanaf 1 januari 2007 verantwoordelijk voor de exploitatie en het beheer van de Betuweroute. Searail levert maatwerk aan goederenvervoerders per rail coördineert bijvoorbeeld vervoersaanvragen het grensoverschrijdend goederenverkeer per rail naar Duitsland.

Searail regisseert op de Betuweroute het railgoederenvervoer van de Havenspoorlijn (per 1 januari 2007) en het A15-tracé. Cees Tommel, die samen met Sjoerd Sjoerdsma de directie van Searail vormt, zegt hierover: “In onze organisatie staat de dienstverlening aan vervoerders, verladers en operators voorop. Searail richt zich op het aantrekken van goederentransporten die via het bestaande railnetwerk verlopen én op nieuwe ladingstromen.”

Searail is een commerciële en zelfstandig opererende organisatie. Het bedrijf verenigt de expertise van het Havenbedrijf Rotterdam, de Haven Amsterdam en ProRail op het gebied van logistiek en goederentransport. Deze drie partijen hebben voor de duur van vijf jaar (van 2007 tot en met 2011) een besloten vennootschap opgericht, waarbij beide havenbedrijven gezamenlijk vijftig procent van de aandelen bezitten.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Betuweroute