Spoorwerkzaamheden in Breda

Utrecht – In het weekend van zaterdag 11 en zondag 12 november 2006 werkt ProRail aan het spoor tussen de Kapittelweg en de Oosterhoutseweg in Breda. De werkzaamheden starten op zaterdag 11 november om 00.30 uur en eindigen op maandagochtend 13 november omstreeks 05.00 uur. In dat weekend wordt een derde spoor, gelegen naast het bestaande spoor richting Tilburg, aangesloten.

Deze werkzaamheden sluiten aan op de bouw, de afgelopen maanden, van het derde perron. Het derde spoor, dat net voor het station is gelegen naast de bestaande spoorlijn Tilburg –Breda, is bedoeld voor goederentreinen. Die kunnen op dit derde spoor wachten totdat zij door passagierstreinen zijn gepasseerd.

Verkeershinder
Het treinverkeer van Breda naar Gilze Rijen (en omgekeerd) ligt tijdens de werkzaamheden stil. De NS zet bussen in. Het wegverkeer ondervindt geen hinder van de werkzaamheden.

Beperkt overlast
De werkzaamheden vinden in het weekend zowel overdag als ’s nachts plaats. Er wordt volcontinue gewerkt, zodat de werkzaamheden snel kunnen worden afgerond. ProRail streeft ernaar de overlast zoveel mogelijk te beperken. Zo kan het meeste materieel via het spoor worden aangevoerd, zodat er nauwelijks vrachtwagens door de woonwijken hoeven rijden. Omwonenden zijn met een brief geïnformeerd over de aard van de werkzaamheden en de mogelijke overlast. Het is de bedoeling dat het reguliere treinverkeer op maandag 13 november om 05.00 uur weer hervat wordt.

Voor meer informatie over gewijzigd treinverkeer kunt u contact opnemen met NS via telefoonnummer 0900 -1475 (€ 0,35 p.m.). U kunt ook de folder gewijzigd treinverkeer ophalen aan het loket of kijken op www.ns.nl

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht ProRail