Railpedia naar Railforum

Hoofddorp – Medio 2007 verhuist het beheer van de website www.railpedia.nl van ProRail Portaal naar Railforum. Hiertoe hebben Bert Klerk (bestuursvoorzitter ProRail) en Ton Kaper (voorzitter Railforum) een verklaring ondertekend tijdens het jaarlijkse Railcongres 2006-10-31 in Den Haag.

Railpedia is de online spoorencyclopedie opgezet volgens de uitgangspunten van Wikipedia. Iedereen die beroepsmatig met spoor of railvervoer bezig is, een naslagwerk nodig heeft en wil publiceren, kan gebruik maken van Railpedia.

Railpedia is opgezet door ProRail Portaal vanuit de behoefte om innovatieve kennis over de HSL en Betuweroute te delen. Bovendien is veel kennis over de spoorvervoerketen versnipperd over de branche en lastig toegankelijk. Railpedia gaat daar verandering in brengen.

Railforum is het onafhankelijke kennisnetwerk van ruim 85 bedrijven en organisaties die actief zijn in de brede railsector. Centraal in de vereniging staat het uitwisselen van kennis en ervaringen, om zo het maatschappelijk en commercieel rendement van spoorvervoer te vergroten. Railforum biedt daarbij haar diensten aan en zorgt voor afstemming met andere sectoren, de politiek en wetenschap.

Hierbij past het beheer van Railpedia door Railforum. De formele overdracht wordt gekoppeld aan activiteiten die georganiseerd worden in het kader van het 15 jarig bestaan van Railforum in 2007.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Railforum Nederland