Samenwerking Applied Ultrasonics en VolkerWessels

Applied Ultrasonics en VolkerWessels richten Applied Ultrasonics Europe op

Birmingham, Alabama, Verenigde Staten – Applied Ultrasonics USA heeft bekend gemaakt dat het een kantoor gaat openen in Europa van waaruit men diensten gaat leveren aan de Europese markt. Applied Ultrasonics Europe heeft Nederland als basis en is een samenwerking tussen Applied Ultrasonics USA en VolkerWessels in Nederland.

De hoofdactiviteit van Applied Ultrasonics Europe is het leveren van ondersteuning aan alle gebruikers van de Esonix UIT technologie, waarbij er tevens uitvoerende diensten worden aangeboden. Ook zal van hieruit nieuwe ontwikkelingen en de groeiende markt binnen Europa worden ondersteund.

“We zijn ontzettend blij met deze ontwikkeling in Europa en zijn vereerd om dit tesamen met een in Europa gerespecteerde partner als VolkerWessels te kunnen doen” Aldus Lionel Tehini, President en CEO voor Applied Ultrasonics USA. “We zijn vereerd met VolkerWessels als professionele partner en zijn er beiden van overtuigd dat we door middel van Applied Ultrasonics Europe in staat zijn om de noodzakelijke diensten te leveren aan de enorme Europese markt.”

“Door de reeds bestaande samenwerking met Applied Ultrasonics USA voor rail gerelateerd toepassingen zien wij de gigantische mogelijkheden in voor de Esonix UIT technologie in een groot aantal verschillende toepassingsgebieden in diverse industrieën, en zijn daardoor zeer enthousiast met betrekking tot de enorme potenti potentiële markt binnen Europa” aldus Richard Rijper – Managing Director van VolkerRail in Nederland.

De Esonix® UIT technologie
Is een een innovatieve technologie welke ontwerpers, eigenaren en gebruikers in staat stelt om op een betrouwbare manier de levensduur te verlengen van constructies en onderdelen in verschillende industrieen, zoals infrastruktuur (o.a. bruggen), automotive, zware transport en lucht en ruimtevaart. Esonix® UIT kan toegepast worden op willekeurige metalen voor het verbeteren van de physische en mechanische eigenschappen van deze materialen, wat resulteerd in verbeterde gebruikseigenschappen zoals o.a. verhoogde vermoeiings levensduur, verbeterde weerstand tegen slijtage en verbeterde corrosie bestendigheid. Na 6 jaren van intensieve beoordeling door onafhankelijke partijen, en testen door meer dan vijftien verschillende gerenomeerde onderzoeks instituten in Noord America, Europa en Azië, wordt de Esonix® UIT technologie nu wereldwijd toegepast en geaccepteerd voor het verbeteren van produkt levensduur en betrouwbaarheid tijdens onderhoud aan bestaande constructies en in de ontwikkeling van nieuwe produkten.

Applied Ultrasonics
Applied Ultrasonics, is een in Birmingham, Alabama – USA, gevestigd bedrijf, dat zich bezighoudt met de ontwikkeling en levering van innovatieve technologieën waarbij gebruik wordt gemaakt van ultrasone energie voor toepassing in fabricage processen. Applied Ultrasonics werkt nauw samen met zijn relaties in het ontwerpen en ontwikkelen van verbeterde produkten door gebruik te maken van zijn gepatenteerde technologieën en methoden. Voor meer informatie zie de website www.appliedultrasonics.com

VolkerWessels
VolkerWessels is een in Nederland gevestigd bedrijf waarvan de hoofdactiviteiten zijn gericht op het ontwerpen, ontwikkelen, realiseren en begeleiden van constructie projecten. Binnen het bedrijf zijn dagelijks 17000 medewerkers (verdeeld over ongeveer 125 europese operationele bedrijven) bezig met het realiseren van hun doelstelling: het samen bouwen in huizen, werk en transport. Voor meer informatie zie de website www.volkerwessels.com

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Applied Ultrasonics Corporate Office