Op de fiets langs de Noord/Zuidlijn

Amsterdam – In Stationsplein 7, Informatiecentrum Noord/Zuidlijn en Stationseiland is een fietsroute af te halen. Deze route leidt in Amsterdam Noord langs het Noordhollandsch Kanaal, door het groen van het park en uiteraard langs de bouwterreinen voor de Noord/Zuidlijnen.

Op de fiets langs de Noord/Zuidlijn

In Zuid volgen we eerst de route van de al bestaande metro, de Oostlijn. Vanaf Zuid/WTC leidt de fietsroute langs de plekken waar nu wordt gewerkt aan de Noord/Zuidlijn. Behalve een routekaart, is er ook uitleg over alle bijzondere plekken die worden gepasseerd. Uiteraard krijgen vallen de bouwterreinen hieronder, maar ook andere bijzondere locaties en gebouwen. De gratis fietsroute met een actuele beschrijving van de werkzaamheden is op te halen in Stationsplein 7, Informatiecentrum Noord/Zuidlijn en Stationseiland.

Bekijk de fietsroute (pdf)

Informatiecentrum Noord/Zuidlijn en Stationseiland

In Stationsplein 7 vindt u een interessante tentoonstelling over de aanleg van de Noord/Zuidlijn en de bouwwerkzaamheden op het Stationseiland. Deze ruime en overzichtelijke expositie bestaat uit vele maquettes, foto’s, films, archeologische vondsten en een techniekwand.

Openingstijden en adres

Dinsdag tot en met vrijdag 10.00 tot 17.00 uur
Zondag 11.00 tot 16.00 uur
Stationsplein 7

Informatiecentrum Noord/Zuidlijn en Stationseiland

Stationsplein 7
1012 AB Amsterdam
telefoon: 020 344 5070
fax: 020 344 5085
e-mail: stationseiland@pmb.nl

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Gemeente Amsterdam (Centrum)