Werkzaamheden spooruitbreiding Amsterdam-Utrecht

Utrecht – In opdracht van ProRail wordt er dit weekeinde van zaterdag 6 en zondag 7 mei 2006 aan één stuk gewerkt aan de spooruitbreiding tussen Amsterdam en Utrecht. Op het hele traject vinden er dit weekeinde werkzaamheden plaats aan de sporen en de bovenleidingen. In Amsterdam Zuidoost worden de laatste dakdelen met behulp van een grote kraan gehesen en aan het dak van station Amsterdam Bijlmer gemonteerd.

De werkzaamheden starten zaterdagochtend vroeg om 02:00 uur en duren tot maandagochtend 05:00 uur. Tijdens het weekeinde wordt langs het hele traject aan het spoor gewerkt; ook voor regulier onderhoud. Door veel werkzaamheden te bundelen in één weekeinde probeert ProRail de overlast voor omwonenden en reizigers zoveel mogelijk te beperken.

Treinreizigers
Door de werkzaamheden rijden er tussen Amsterdam en Utrecht minder treinen. De intercity’s Haarlem-Heerlen/Maastricht v.v. rijden tussen Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal via een andere route en stoppen niet op Amsterdam Amstel en Duivendrecht. Voor de reizigers van en naar Abcoude, Breukelen en Maarssen zet NS bussen in. Voor meer informatie kunnen reizigers bellen met 0900-9292 of www.ns.nl
raadplegen.

Meer informatie over de spooruitbreiding
Met vragen over de werkzaamheden voor de spooruitbreiding Amsterdam-Utrecht kunt u terecht in het Informatiecentrum van ProRail in Breukelen, telefoon 0346 – 252 700. Het infocentrum is gevestigd naast het NS Station Breukelen, Stationsweg 81.
E-mail:amsterdam-utrecht@prorail.nl

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht ProRail