Spoorwerkzaamheden rondom Apeldoorn en Barneveld

Utrecht – In opdracht van ProRail werken diverse aannemers op twaalf verschillende plaatsen aan het spoor op spooremplacement Apeldoorn en de trajecten Apeldoorn-Deventer, Apeldoorn-Zutphen, Apeldoorn-Barneveld en Barneveld-Lunteren. Het gaat om verschillende werkzaamheden die worden uitgevoerd in de periode vanaf vrijdag 5 mei 2006, 00.00 uur tot en met maandag 8 mei 2006, 06.00 uur. De aannemers werken zowel overdag als ’s nachts aaneengesloten door. De werkzaamheden zijn van invloed op de dienstregeling van NS. Om de ‘treinvrije periode’ zo goed mogelijk te benutten voeren de aannemers hun werkzaamheden gelijktijdig uit.
Het gaat om verschillende werken op verschillende trajecten. Door alle werkzaamheden te clusteren en gelijktijdig uit te voeren in de vakantieperiode wordt de overlast voor treinreizigers en omwonenden beperkt gehouden. De omwonenden van het spoor zijn schriftelijk geïnformeerd over de nachtelijke werken in hun nabije omgeving en de eventuele hinder die zij hiervan kunnen ondervinden.

Werkzaamheden spooremplacement Apeldoorn
Op het spooremplacement Apeldoorn vernieuwt aannemer VolkerRail een drietal wissels, inclusief de aansluitende sporen en seinen. Aannemers Strukton Railinfra en Heijmans verlengen het perron langs spoor 8 en een gedeelte van spoor 2. Hiervoor demonteren zij tijdelijk de perronoverkapping ter plaatse en heien zij damwanden.

Aanleg stations stedendriehoek
Aannemer Strukton Railinfra plaatst dit weekeinde de betonnen perronwanden van de toekomstige stations Twello en Apeldoorn Osseveld. Tegelijkertijd vernieuwt hij in Twello de overweg Stationsstraat en past hij de bovenleiding aan op de komst van het nieuwe station. Aannemer Temmink Groep treft op dezelfde locatie voorbereidingen voor de aanleg van geluidsschermen langs het spoor. Aannemer Spitzke Spoorbouw plaatst nieuwe betonnen vloerplaten op de overwegen Domineestraat en Molenstraat.

Ter hoogte van de toekomstige stations Apeldoorn De Maten en Voorst-Empe verhoogt aannemer VolkerRail het spoor. In verband daarmee vernieuwt hij in de gemeente Voorst tevens de overweg Rijksweg/Rijksstraatweg.

De bouw van de nieuwe stations in de stedendriehoek wordt gefinancierd door de provincie Gelderland en de gemeentes Voorst en Apeldoorn. Eind 2006 worden de stations in gebruik genomen.

Spoorvernieuwing nabij Barneveld
Tussen Apeldoorn en Barneveld vervangt aannemer Strukton Railinfra ter hoogte van Stroe drie wissels en vernieuwt hij 500 meter ballastgrind in het spoor. Op het traject Barneveld-Lunteren vernieuwt aannemer Spitzke Spoorbouw circa vier kilometer ballastgrind.

Gevolgen voor het trein- en wegverkeer
Als gevolg van alle werkzaamheden rijdt NS op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 mei 2006 bussen in plaats van treinen tussen Amersfoort en Deventer, en Apeldoorn en Zutphen. Bovendien rijden er op zaterdag 6 en zondag 7 mei 2006 bussen in plaats van treinen tussen Amersfoort en Ede-Wageningen. Reizigers kunnen voor meer informatie www.ns.nl
en Teletekstpagina’s 751 en 754 raadplegen of bellen met 0900-1475 (€ 0,35 p.m.). Bij de NS-servicepunten ligt tevens de folder ‘Gewijzigd treinverkeer’ met uitgebreide businformatie en informatie over werkzaamheden elders in het land.

Op alle werktrajecten worden diverse overwegen gedurende verschillende perioden tijdelijk voor alle verkeer geheel afgesloten. Voor informatie over eventuele wegomleidingen adviseert ProRail de gebruikelijke gemeentelijke informatiekanalen te raadplegen.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht ProRail