Werkzaamheden spooruitbreiding Amsterdam-Utrecht

Utrecht – In opdracht van ProRail wordt er dit weekeinde van zaterdag 4 en zondag 5 maart 2006 aan één stuk gewerkt aan de spooruitbreiding tussen Amsterdam en Utrecht.

Op het hele traject vinden er dit weekeinde werkzaamheden plaats aan de sporen en de bovenleiding. In Amsterdam Zuidoost worden nieuwe sporen in gebruik genomen en op station Amsterdam Bijlmer wordt dit weekeinde aan het stationsdak gewerkt. De werkzaamheden starten zaterdagochtend vroeg om 02:00 uur en duren tot maandagochtend 05:00 uur. Tijdens het weekeinde wordt langs het hele traject aan het spoor gewerkt; ook voor regulier onderhoud. Door veel werkzaamheden te bundelen in één weekeinde probeert ProRail de overlast voor omwonenden en reizigers zoveel mogelijk te beperken.

Nieuwe sporen
Ten noorden van de Amsterdam ArenA ligt de Utrechtboog. Deze nieuwe spoorbaan wordt dit weekeinde op het bestaande sporen netwerk aangesloten. Ook worden er bij Holendrecht nieuwe sporen aangesloten op het bestaande netwerk. In 2006 zijn er tussen Utrecht en Amsterdam vier sporen in dienst

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail