FME-CWM organiseert matchmaking railinfra Catalonie

Zoetermeer – FME-CWM organiseert op 21 juni 2006 een matchmaking in Barcelona. Doel van de matchmaking is de Nederlandse industrie op gedegen wijze te introduceren bij de belangrijkste (Catalaanse) opdrachtgevers in de spoormarkt. Hierbij ligt het accent op de belangrijkste aanbestedende overheden, aannemers en consulting engineers (specificeerders).

De Spaanse spoormarkt is al jaren ‘booming’. De afgelopen jaren is het HSL-netwerk sterk uitgebreid. Momenteel wordt nog druk gebouwd aan de HSL Madrid – Barcelona – Girona en staan spoorprojecten als Madrid-Valladolid en Figueras- Perpignan op het punt van beginnen. Alleen al in 2005 investeerde de Spaanse overheid € 6 miljard in de uitbreiding en onderhoud van het spoornetwerk, waarvan een aanzienlijk deel in Catalonië werd besteed. Daarnaast herbergt Spanje een aantal grote Spaanse contractors en engineers die in Spanje en daarbuiten grote spoorprojecten uitvoeren. Een goede entree bij deze partijen helpt u bij deze organisaties te pre-kwalificeren als leverancier of (onder)aannemer.

Vorig jaar organiseerde FME-CWM reeds een succesvolle matchmaking met de belangrijkste Spaanse opdrachtgevers in de infrastructuursector. Toen bleek ook dat veel beslissingen decentraal worden genomen. Daarom is het idee opgevat om op 21 juni 2006 als follow up voor de missie die op 15 en 16 november 2005 plaats vond, een soortgelijke matchmaking te organiseren in Barcelona. Nadruk ligt hierbij op zowel light als heavy rail.

Tijdens de matchmaking bijeenkomst staat een groot aantal sleutelbedrijven voor u klaar om zakelijk met u kennis te maken. Partijen als Comsa, Idom, Ifercat, Ineco Tifsa en FGC hebben reeds aangegeven in contact te willen treden met de Nederlandse toeleveranciers, consultants en (onder)aannemers. Naast interesse in mogelijke connecties voor de Catalaanse/Spaanse markt willen deze bedrijven tevens graag praten over internationale samenwerking bij Europese projecten. Een volledig overzicht van deelnemende Calataanse bedrijven vindt u in de bijlage.

Tijdens de bijeenkomst worden individuele gesprekken gepland, waarbij de deelnemers de kans krijgen met deze organisaties individuele gesprekken te voeren. Aan de orde zullen komen: algemene introductie en achtergrondinformatie van de deelnemende bedrijven, inkoopprocedures, registratie- en prekwalificatienormen, actuele en nieuwe projecten en uitwisseling van technologie. Gesprekken zullen in het Engels plaats vinden. Daarnaast zullen een aantal Catalaanse organisaties een presentatie verzorgen.

In tegenstelling tot de vorige matchmaking in Spanje, wordt deze activiteit helaas niet financieel ondersteund door de EVD. De organisatiekosten bedragen voor FME-leden en leden van aangesloten branches € 1.295,- per deelnemer, exclusief BTW. Deze kosten zijn exclusief reis-, verblijf-, en out- of pocketkosten. Niet-leden betalen € 1.695,- per deelnemer. Deze kosten zijn exclusief reis-, verblijf-, en out- of pocketkosten.

Graag vernemen wij uiterlijk vrijdag 17 maart of u aan dit tweedaagse programma wilt deelnemen. U kunt zich aanmelden via het aanmeldingsformulier. Tevens vragen wij u op het Spaanse deelnemersoverzicht aan te kruisen met welke bedrijven u wilt spreken en dit ons te retourneren (mbr@fme.nl). Voor vragen en/ of opmerkingen kunt u zich wenden tot Marvin Bruijstens, mbr@fme.nl of 079-3531 286.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Vereniging FME-CWM