Holland Railconsult groep verwerft Pools bureau

Utrecht – De Holland Railconsult groep heeft het Poolse ingenieursbureau BPK in Lublin overgenomen. De overname gebeurde door de Poolse dochteronderneming Movares Polska in Warschau. Het ingenieursbureau BPK, Biuro Projektów Kolejowych, is gespecialiseerd in het ontwerpen van spoorwegen. Movares Polska versterkt door de aankoop van BPK zijn positie op de Poolse markt.

Biuro Projektów Kolejowych bestaat ruim vijftig jaar en heeft alle spoorse disciplines in huis. Het bureau telt 45 medewerkers. De aankoop van BPK Lublin is voor Movares Polska van strategisch belang. Piotr Abramczyk, directeur van Movares Polska: ‘In juli namen we al het geaccrediteerde onderzoeks- en testlaboratorium voor treinbeveiligingssystemen in Katowice over. Samen met BPK kan Movares Polska nu adequaat inspelen op de groeiende Europese investeringen op het gebied van spoorweginfrastructuur in Polen.’

Wim Jol is voorzitter van de Raad van Bestuur van de Holland Railconsult groep. Hij legt uit: ‘Polen is met bijna 40 miljoen inwoners en ruim 19.000 km spoor een belangrijk spoorland in de EU. Daarnaast is Polen onder de nieuwe toetreders een van de meest dynamische markten. Vanwege de plannen voor modernisering van de spoorweginfrastructuur hebben we in 2003 Movares Polska opgezet. Dit is nu een van de snelst groeiende bedrijven binnen onze groep. Door de aankoop van BPK verwerft Movares Polska een belangrijke hoeveelheid know-how en ervaring op het gebied van spoorweginfrastructuur. Dit maakt het mogelijk grote projecten te realiseren, waardoor een nog sterkere groei mag worden verwacht.’

Profiel Holland Railconsult groep

De Holland Railconsult groep levert advies- en ontwerpservices die oplossingen genereren voor capaciteits-, veiligheids-, milieu- en inpassingsvraagstukken voor een van de drukst bereden spoorwegnetten ter wereld. Vanuit dit perspectief worden klanten bediend in binnen- en buitenland met advies, innovatieve ontwerpen en de realisatie van projecten op het gebied van rail en niet-railgebonden systemen. In 2004 realiseerde de Holland Railconsult groep met 1.300 medewerkers een omzet van 134 miljoen euro.

Zie ook www.hollandrailconsult.nl

Profiel Movares Polska

Movares is de naam waaronder de internationale bedrijven van de Holland Railconsult groep opereren. Movares Polska werd opgericht in Warschau in 2003 als onafhankelijke aanbieder van advies, ontwerp en onderzoek. Het bedrijf is gespecialiseerd in projecten op het gebied van mobiliteit en transportinfrastructuur.

Zie ook www.movares.pl

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Holland Railconsult