Start werkzaamheden Tramlijn 16 Den Haag

Den Haag – Vanaf januari 2006 beginnen de werkzaamheden voor het doortrekken van tramlijn 16. Deze tramlijn verbindt het centrum van Den Haag, de woonwijk Wateringse Veld en de bedrijventerreinen Wateringse Veld en Zwethove in Wateringen (gemeente Westland).

Tracé
De huidige tramlijn 16 eindigt nu bij de keerlus Erasmusweg/Loevesteinlaan. Vanaf hier wordt de nieuwe lijn doorgetrokken over de Loevesteinlaan naar de Melis Stokelaan. Dan loopt lijn 16 gelijk aan lijn 9 tot aan de kruising Melis Stokelaan-Dedemsvaartweg. Hier vandaan rijdt tram 16 verder via de Dedemsvaartweg, Erasmusveld, Hogeveld, Parkbuurt Oosteinde, via het al bestaande spoor (nu tramlijn 17) door het Lageveld, langs de Middenweg naar de nieuwe keerlus aan de Dorpskade in Wateringen.

Haltes
De haltes komen op de volgende locaties: Erasmusweg (nabij Loevesteinlaan), Dedemsvaartweg (ter hoogte van de Steenwijklaan), Hogeveld (ter hoogte van het Panamaplein/Limastraat), Parkbuurt Oosteinde (ter hoogte van de Boksbergenlaan), Lage Plein (ter hoogte van de Dublinweg/Wenenweg), Middenweg (nabij Parijsplein) en bij de keerlus aan de Dorpskade.

Planning
De uitvoering start op 9 januari 2006 aan de Dedemsvaartweg. Het project wordt in delen uitgevoerd. Volgens planning zijn alle werkzaamheden halverwege 2007 gereed. Tram 16 kan dan vanaf de nieuwe dienstregeling in augustus 2007 gaan rijden.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Gemeente Den Haag