Kamerbrief Peijs over bestelling treinen voor HSL-zuid

In haar brief van 8 november 2005 aan de Tweede Kamer geeft Minister Peijs de beschrijving van de feiten met betrekking tot de bestelling en aflevering van de treinen die HSA gaat gebruiken voor de diensten over de HSL-Zuid.

De beschrijving is chronologisch opgebouwd en gesplitst in een deel over de bestaande V300 (Thalys)treinen en een deel over de nieuw te bouwen V250 treinen. Er wordt verwezen naar de relevante correspondentie tussen de HSA en de Staat, in zijn hoedanigheid als contractmanager van de concessieovereenkomst, en naar correspondentie tussen de minister van Verkeer en Waterstaat en uw Kamer.

In bijlage 1 bij de brief staan de antwoorden op de door mevrouw Dijksma gestelde schriftelijke vragen en de door de heer Slob gestelde mondelinge vraag.

U vindt de complete brief op www.verkeerenwaterstaat.nl