Prijsvraag: bedenk naam voor aquaduct in Abcoude

Utrecht – ProRail schrijft een prijsvraag uit voor de naam van het aquaduct onder ‘t Gein in Abcoude. De winnende naam wordt aangebracht op een plaquette op het aquaduct. De winnaar van de prijsvraag wordt uitgenodigd bij de officiële opening van het aquaduct op donderdag 1 december 2005.

In verband met de spooruitbreiding tussen Amsterdam en Utrecht is in opdracht van ProRail de afgelopen drie jaar gebouwd aan een aquaduct voor het riviertje ‘t Gein in Abcoude. Het aquaduct zorgt voor de doorstroming van ‘t Gein, over de vier nieuwe, verdiept aangelegde sporen. Dit najaar wordt de bouw van het aquaduct afgerond en kan het Gein weer vrijuit stromen.

Het aquaduct zal op 1 december 2005 officieel worden geopend door de heer B. Staal, Commissaris van de Koningin in de provincie Utrecht. Dan zal ook de naam van het aquaduct worden onthuld. De winnaar van de prijsvraag wordt hierbij uitgenodigd.

Wie een naam heeft bedacht, kan deze kenbaar maken bij het Informatiecentrum Spooruitbreiding Amsterdam-Utrecht te Breukelen, T: 0346 – 252 700 of E: amsterdam-utrecht@prorail.nl De uiterste inzenddatum is vrijdag 18 november 2005. De winnaar wordt tijdig op de hoogte gebracht.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail