Feestelijke starthandeling eerste RandstadRail-halte

Rotterdam – Op 3 november 2005 werd op unieke wijze het startsein gegeven voor de bouw van de eerste bovengrondse halte van RandstadRail: halte Melanchthonweg. De heer Hulman, portefeuillehouder Verkeer en Vervoer van de stadsregio Rotterdam en mevrouw Van Winsen, portefeuillehouder Verkeer en Vervoer van de deelgemeente Hillegersberg- Schiebroek onthulden op feestelijke wijze een plaquette van Philippus Melanchthon

Halte Melanchthonweg is de eerste halte van RandstadRail die in september 2006, tijdens het zogenaamde voorloopbedrijf, in gebruik wordt genomen. Momenteel zijn de voorbereidingen gestart voor de daadwerkelijke bouw van de halte. Als de bouw is afgerond, krijgt de plaquette een plek in de nieuwe bovengrondse halte die is ontworpen door architect Marja Haring.

Tijdens het officiële moment werd even stilgestaan bij Philippus Melanchthon. De naam van de halte is inmiddels weer historisch correct gespeld als ‘Melanchthonweg’, in – geringe – afwijking van de spelling van de gelijknamige weg ‘Melanchtonweg’.

RandstadRail
RandstadRail is een snelle en comfortabele manier van reizen en levert een belangrijke bijdrage aan de verbetering van het openbaar vervoer tussen de steden Rotterdam, Den Haag en Zoetermeer. Het tracé bestaat uit een lightrailverbinding tussen Rotterdam en Den Haag, een lightrailverbinding tussen Den Haag en Zoetermeer en een hoogwaardige busverbinding tussen Zoetermeer en Rotterdam (ZoRo-bus). Eind van dit jaar start in Rotterdam het boren van de 2,4 kilometer lange tunnel. Hiermee heeft Rotterdam de primeur, aangezien dit de eerste Nederlandse geboorde tunnel is in stedelijk gebied. In 2008 is de lightrailverbinding tussen Den Haag Centraal en Rotterdam Centraal gereed.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Randstadrail, fase 1