Erkenning ingenieursbureaus Strukton

ProRail heeft twee werkmaatschappijen van Strukton Groep erkend als ingenieursbureau. Op 1 november 2005 ontvangen zij van ProRail het ertificaat.

Strukton Railinfra Development & Technology is erkend als ingenieursbureau op het gebied van spoorconstructies, verwoord in de zogenaamde E-C erkenning. ‘E’ staat voor geïntegreerd en ‘C’ staat voor discipline Baanbouw en Spoorwerk. Strukton Railinfra is de eerste aannemer die deze erkenning heeft. Dankzij de erkenning kan Strukton Railinfra inschrijven op Design & Construct contracten. Voor niet-erkende aannemers is dat sinds medio 2005 niet meer mogelijk. Zij zullen voor het Design & Construct gedeelte een apart bureau moeten inhuren.

T&E Consult is erkend als E-D1/D2 en E-D3 ingenieursbureau, waarbij E-D1/D2 staat voor betonnen Kunstwerken en stalen bruggen en E-D3 staat voor Civiel en Utilitair. Vanaf 1 november 2005 is T&E Consult in staat samen met Strukton Betonbouw, de infrabouwer van Strukton Groep, geheel zelfstandig in te schrijven op Design & Construct contractvormen.

Strukton Railinfra en T&E Consult behoren beide tot de Strukton Groep.

Strukton Railinfra is een van de grote innovatieve railinfraspecialisten in Europa. Het bedrijf biedt een integraal pakket voor rail- en andere mobiliteitsgebonden systemen, van concept tot en met realisatie en onderhoud. Strukton Railinfra is onder andere actief in Nederland, België, Italië, Zweden, Duitsland, Groot-Britannië en Oostenrijk.

T&E Consult is het civieltechnische ingenieursbureau van Strukton Groep. Het bureau houdt zich bezig met ontwerp- en engineeringsactiviteiten en adviesdiensten, zowel in de aanbiedings- als in de uitvoeringsfase. De ‘T’ van T&E staat voor Technologie, waar de specialistische adviesdiensten plaatsvinden. De ‘E’ staat voor Engineering, waarbinnen de ontwerp- en engineeringsactiviteiten gebeuren.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Strukton Railinfra bv