Veiligheidsattest uitgereikt aan Nedrail Spoorwegbouw

Zoetermeer – De Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) heeft donderdag 13 oktober het Veiligheidsattest uitgereikt aan Nedrail Spoorwegbouw, een deelneming van Dura Vermeer. Nedrail Spoorwegbouw is de eerste spoorwegbouwer in Nederland die het attest overhandigd heeft gekregen en daarmee beschikt over een volledig veiligheidszorgsysteem conform nieuwe regelgeving.

Het Veiligheidsattest vloeit voort uit de nieuwe Spoorwegwet, die per 1 januari van dit jaar van kracht is geworden. Vanuit deze regelgeving is het Veiligheidsattest en daarmee de status van spoorwegonderneming een vereiste voor bedrijven die met zelfrijdend gereedschap op buitendienst gestelde hoofdspoorwegen werkzaamheden aan of nabij het spoor uitvoeren. Nedrail Spoorwegbouw had al erkenningen voor spoorwegbouw en werkplekbeveiligingsbedrijf.

Op basis van een inspectie heeft de Inspectie Verkeer en Waterstaat beoordeeld dat Nedrail Spoorwegbouw aan de gestelde eisen van het Veiligheidsattest voldoet. Het betreft hier onder meer zaken als risico-inventarisatie- en –evaluatie, taakbeschrijvingen, certificaten en keuringen van medewerkers en afhandeling van calamiteiten. Ondernemingen met een veiligheidsattest worden periodiek opnieuw beoordeeld.

Unit Manager mr. Pieter Hoekstra van de Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) overhandigde donderdag 13 oktober het attest aan directeur ing. Gijsbert van der Laan van Nedrail Spoorwegbouw.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Dura Vermeer Groep NV