BAM legt daktuin aan boven stationsgebied Barendrecht

Bunnik – BAM Wegen bv heeft opdracht verworven van ProRail bv voor de inrichting van de overkapping en de omgeving stationsgebied Barendrecht. De opdrachtsom bedraagt ruim € 9 miljoen.

De ‘Kap van Barendrecht’ bestaat uit vijf overkappingen van in totaal negen sporen en van het station. Deze overkapping wordt ingericht als park-dak-landschap met bomen. Aan de westkant van de tunnel worden groene, glooiende taluds aangelegd. Door deze aanpak wordt het complex volledig in het landschap ingepast.

Het project wordt uitgevoerd door BAM Wegen Regio West, Nootenboom en daktuinspecialist Mostert De Winter, alle deel uitmakend van Koninklijke BAM Groep nv. De werkzaamheden behoren tot de aanleg van de Betuweroute. De Betuweroute is een spoorlijn in aanbouw, uitsluitend bestemd voor vervoer van goederen. De 160 kilometer lange goederenspoorlijn zorgt ervoor dat goederen die aankomen in de haven van Rotterdam zo snel en veilig mogelijk kunnen worden vervoerd naar het Europese achterland.

De oppervlakte van het dak van de spoortunnel bedraagt 90.000 m2, vergelijkbaar met circa zestien voetbalvelden. Na oplevering eind 2006 zal het de grootste daktuin van Nederland zijn. Momenteel ligt de grootste daktuin van Nederland boven het stationsgebied Best. Deze daktuin is eveneens gerealiseerd door Mostert De Winter.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Koninklijke BAM Groep nv