Spoorwerkzaamheden tussen Nijmegen en Wijchen

Utrecht – In opdracht van ProRail werken aannemers Spitzke Spoorbouw en BAM Rail aan het spoor tussen NS station Nijmegen en de kruising met autosnelweg A50 in Wijchen. De werkzaamheden starten op zaterdag 24 september 2005 om 01.15 uur en gaan dag en nacht door tot en met maandag 26 september 2005 05.15 uur. De werken zijn van invloed op de dienstregeling van NS. Om de ‘treinvrije periode’ zo goed mogelijk te benutten, voeren de aannemers hun werkzaamheden gelijktijdig uit.

De vernieuwingswerkzaamheden tussen Nijmegen en Wijchen zijn eind juni 2005 reeds gestart. Dit weekeinde is de derde van vier grote buitendienststellingen van het spoor. Aannemer Spitzke Spoorbouw vernieuwt dwarsliggers (= bielzen) en ballastgrind onder het spoor. Ook verdicht en verbetert hij ter plaatse delen van de ondergrond van de spoorbaan. Tegelijkertijd vervangt aannemer BAM Rail op NS station Nijmegen enkele wissels. Bij de werken worden grote machines, werktreinen en vrachtwagens ingezet.

Afsluiting overwegen en wegomleidingen
In verband met de werkzaamheden tussen Nijmegen en Wijchen worden op het werktraject de overwegen Randweg-Westerdreef, Klapstraat, Passeweg, Lagestraat, Woeziksestraat, De Wetering en Groenestraat gedurende verschillende perioden voor alle verkeer geheel afgesloten. Het wegverkeer wordt omgeleid via het viaduct Drutenseweg en de overwegen Ringlaan, Vijverlaan en Buys Ballotstraat. Het afsluiten van overwegen is afhankelijk van de voortgang van het werk. Voor actuele informatie over afsluitingen en wegomleidingen adviseert ProRail de gebruikelijke gemeentelijke informatiekanalen te raadplegen.

Werkzaamheden Den Bosch Oost-Ravenstein
In het weekeinde van 23 tot en met 26 september 2005 vernieuwt aannemer Spitzke Spoorbouw bv tevens het ballastgrind en de dwarsliggers onder het spoor tussen station Den Bosch Oost en de brug bij Ravenstein. Door alle werkzaamheden tussen Nijmegen en Den Bosch te clusteren en gelijktijdig uit te voeren wordt de overlast voor treinreizigers beperkt gehouden tot vier weekeinden. De laatste grote buitendienststelling vindt plaats in het weekeinde van 14 tot en met 17 oktober 2005. De omwonenden van het spoor zijn schriftelijk geïnformeerd over alle nachtelijke werkzaamheden in beide nog resterende weekeinden en de hinder die zij hiervan kunnen ondervinden.

Gevolgen treinverkeer
Door alle werkzaamheden kan NS de gebruikelijke treindienstregeling niet uitvoeren tussen Nijmegen en Den Bosch. Er wordt vervangend busvervoer ingezet. Reizigers kunnen voor meer informatie en voor het plannen van hun reis kijken op www.ns.nl of bellen naar 0900-1475 (€ 0.35 p.m.). Bij de NS-servicepunten ligt de folder ‘Gewijzigd treinverkeer’ met informatie over deze werkzaamheden en informatie over werkzaamheden elders in het land. Ook Teletekstpagina 754 geeft actuele reisinformatie.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail