Spoorwerkzaamheden tussen Apeldoorn en Amersfoort

Utrecht – In opdracht van ProRail werken diverse aannemers aan het spoor tussen Apeldoorn en Amersfoort. De werkzaamheden starten op vrijdag 16 september 2005 om 23.00 uur, gaan dag en nacht door tot en met maandag 19 september, 07.00 uur. De werken zijn van invloed op de dienstregeling van NS. Om de ‘treinvrije periode’ zo goed mogelijk te benutten, voeren de aannemers hun werkzaamheden gelijktijdig uit.

Het gaat om verschillende werken tussen Barneveld en Stroe, op NS station Barneveld Noord en tussen Apeldoorn en Stroe. Door alle werkzaamheden te clusteren en gelijktijdig uit te voeren wordt de overlast voor treinreizigers beperkt gehouden tot één weekeinde. De omwonenden van het spoor zijn schriftelijk geïnformeerd over alle nachtelijke werkzaamheden in dit weekeinde en de hinder die zij hiervan kunnen ondervinden.

Werkzaamheden spoorvernieuwing Barneveld-Stroe
Aannemer Strukton Railinfra vernieuwt dit weekend het ballastgrind in het spoor vanaf de Oostvenerweg tot en met de Brugveenseweg in de gemeente Barneveld en zet daarbij grote machines in. Bovendien vernieuwt hij de overweg Wolweg. Als gevolg van deze werkzaamheden worden de Baron van Nagelstraat en de overwegen Oostvenerweg en Wolweg tijdelijk voor alle verkeer geheel afgesloten. Voor actuele informatie over de afsluiting van overwegen en eventuele omleidingen wordt aangeraden de gebruikelijke gemeentelijke informatiekanalen te raadplegen.

Werkzaamheden baanvak Apeldoorn-Stroe
In de gemeente Barneveld brengen aannemers GTI Rail en Van der Worp op respectievelijk de overpaden Kruiseltseweg, Turfflesch en Kerkebos nieuwe overwegen in die zijn voorzien van spoorbomen. Tegelijkertijd vervangt aannemerscombinatie De Boer & De Groot in Apeldoorn onder het spoor een betonnen duiker in de Ordensebeek.
Bouw voetgangersbrug NS station Barneveld Noord

Nabij NS station Barneveld Noord bouwt aannemer Ballast Nedam een voetgangersbrug over het spoor. Deze brug maakt deel uit van de bouw van het Transferium, een parkeervoorziening die een eenvoudige overstap van auto of bus op de Valleilijn mogelijk maakt. Het Transferium wordt gefinancierd door de gemeente Barneveld en zal medio december van dit jaar gereed zijn.

Gevolgen treindienst
Als gevolg van de werkzaamheden kan NS haar normale dienstregeling tussen Amersfoort en Apeldoorn niet uitvoeren. Treinreizigers kunnen deze dagen gebruik maken van bussen. Voor meer informatie wordt geadviseerd www.ns.nl te raadplegen en teletekstpagina 754, of te bellen naar 0900-1475 (€ 0,35 p.m.). Bij de NS-servicepunten ligt de folder ‘Gewijzigd treinverkeer’ met informatie over deze werkzaamheden en werkzaamheden elders in het land.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht ProRail