Werkzaamheden spooruitbreiding Amsterdam-Utrecht

Utrecht РIn opdracht van ProRail wordt in het weekeinde van zaterdag 3 en zondag 4 september 2005 aan ̩̩n stuk gewerkt aan de spooruitbreiding tussen Amsterdam en Utrecht. Tijdens het weekeinde wordt langs het hele traject aan het spoor gewerkt; ook voor regulier onderhoud. Door veel werkzaamheden te bundelen in ̩̩n weekeinde probeert ProRail de overlast voor omwonenden en reizigers zoveel mogelijk te beperken.

Hijsen stalen constructie stationsdak Amsterdam Bijlmer
Op het hele traject vinden er dit weekeinde werkzaamheden plaats aan de bovenleiding.
In Amsterdam Zuidoost op station Amsterdam Bijlmer worden stalen liggers gemonteerd die samen het frame van het dak gaan vormen. Met behulp van kranen worden de onderdelen boven de sporen gehesen en op de kolommen geplaatst. Het stationsdak begint zichtbaar te worden. Het dak met een hoogte van 30 meter is omstreeks augustus 2006 gereed. Het westelijke spoordek van de spoorbrug over de Nieuwe Wetering in Nieuwersluis zakt dit weekeinde naar definitieve hoogte. Ten noorden van emplacement Utrecht worden delen van het spoor vernieuwd. Daarnaast worden seinen en beveiligingssystemen getest.

De volgende buitendienststelling op het traject Amsterdam-Utrecht is in het weekeinde van 29 en 30 oktober 2005. De spoorverdubbeling is eind 2006 gereed.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht ProRail