ROVER stelt positie Prorail-top ter discussie

Amersfoort – Reizigersvereniging ROVER staat perplex van de grote computerstoring die zondagmiddag het treinverkeer in het gebied Leiden – Haarlem – Alkmaar – Lelystad – Utrecht urenlang lam legde.
Met name de tienduizenden mensen die per spoor naar de kust waren gereisd, werden zeer zwaar getroffen. Wanneer de directie van ProRail niet eindelijk erkent dat de kwaliteit van ProRail volstrekt tekort schiet, is er geen reden de huidige directie nog langer te handhaven.

ROVER stoort zich in hoge mate aan uitlatingen van de directie van ProRail, die na de grote computercrash in Utrecht de reizigersoverlast nog steeds meende te moeten bagatelliseren met de mededeling dat het eigenlijk steeds beter gaat, en dat het aantal mega-storingen sterk afneemt. Ook de volstrekt ondermaatse wijze waarop ProRail in de regio Amsterdam de afgelopen weken is omgegaan met verstoringen ten gevolgen van ontspoorde goederentreinen en seinstoringen, is ROVER een doorn in het oog. ROVER is niet van mening dat het wegsturen van een directie automatisch de oplossing is voor de problemen, maar andere pogingen om de kwaliteit van het beheer en de bediening van rails, wissels en seinen te verbeteren hebben gefaald. Maar het domweg ontkennen van de problemen door de ProRail-top is in ieder geval geen oplossing. “Wellicht is een nieuwe directie wel in staat om de problemen te onderkennen en op te lossen”, aldus landelijk secretaris Rikus Spithorst van ROVER.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rover