Treinverkeer op 17 juni 2005

Utrecht – ProRail betreurt de door de vakbonden aangekondigde staking op vrijdag 17 juni 2005 ten zeerste. ProRail regelt het treinverkeer en onderhoudt het spoor. Cruciale dienstverlening die maakt dat treinen dagelijks veilig kunnen rijden. De vakbonden FNV en CNV roepen hun leden op het werk bij ProRail neer te leggen van vrijdagochtend 03.00 uur tot vrijdagavond 23.00 uur. Hierdoor zal treinverkeer volgens de dienstregeling die dag waarschijnlijk niet mogelijk zijn. Ook internationale treinen worden hierdoor getroffen.

Goed loonbod
De aangekondigde staking vloeit voort uit het loonconflict tussen de bonden en ProRail. ProRail heeft een verantwoord en aantrekkelijk loonbod gedaan van 2,75% plus éénmalige uitkeringen. Dat is hoger dan gemiddeld in nieuwe CAO’s in Nederland. De looneis van de bonden is 4,75%. Vorige week heeft ProRail aan de bonden voorgesteld een onafhankelijke commissie in te stellen die een objectief advies geeft. De bonden hebben het voorstel voor zo’n commissie afgewezen. ProRail heeft met dit voorstel een uiterste poging gedaan maatschappelijke schade als gevolg van een spoorstaking te voorkomen.

Excuses
Wij adviseren u met deze staking rekening te houden. ProRail kan u helaas geen alternatieven bieden als vervanging voor het niet rijden van treinen. Aan de personen- en goederenvervoerders en aan alle reizigers bieden wij onze welgemeende excuses aan voor het ongemak en de overlast.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail