Werkzaamheden spooruitbreiding Amsterdam-Utrecht

Utrecht РIn opdracht van ProRail wordt in het weekeinde van zaterdag 11 en zondag 12 juni aan ̩̩n stuk gewerkt aan de spooruitbreiding tussen Amsterdam en Utrecht. De werkzaamheden starten zaterdagochtend vroeg om 00.30 uur en duren tot maandagochtend 13 juni 05:00 uur. Tijdens het weekeinde wordt langs het hele traject aan het spoor gewerkt; ook voor regulier onderhoud. Door veel werkzaamheden te bundelen in ̩̩n weekeinde probeert ProRail de overlast voor omwonenden en reizigers zoveel mogelijk te beperken.

In Amsterdam Zuidoost wordt dit weekeinde gewerkt aan station Bijlmer. Met behulp van grote hijskranen worden betonnen kolommen opgericht, waarop het glazen dak van het nieuwe station Amsterdam Bijlmer ArenA komt te rusten.
Ter voorbereiding op de ingebruikname van de in Amsterdam Zuidoost gelegen Utrechtboog in december dit jaar, vinden er dit weekeinde werkzaamheden plaats aan de sporen en de bovenleiding. De Utrechtboog is een circa 2 kilometer lange, nieuwe spoorverbinding die Utrecht rechtstreeks verbindt met Schiphol. Overstappen op station Duivendrecht wordt daarmee overbodig en de verbinding levert een tijdswinst van 10 minuten op.
In Breukelen worden ten zuiden van het station twee nieuwe wissels geplaatst. In Utrecht vinden er spoorwerkzaamheden aan de Werkspoorbrug plaats.

De volgende buitendienststelling op het traject Amsterdam-Utrecht is in het weekeinde van 3 en 4 september 2005. De spoorverdubbeling is eind 2006 gereed.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail