Treinongeluk: Herstel zeker tot in loop van woensdag

Utrecht – Door een ontspoorde goederentrein rijden er tussen Amsterdam en Amersfoort geen intercity’s en rijden er tussen Amsterdam en Haarlem, tussen Amsterdam en Schiphol en tussen Amsterdam en Zaandam minder treinen.
Naar verwachting duren de herstelwerkzaamheden zeker tot in de loop van woensdag.

Maandag omstreeks 18.35 uur is op het emplacement aan de westzijde van Amsterdam een goederentrein ontspoord. Er zijn geen slachtoffers gevallen. De trein was onderweg van de Westhaven via Breukelen naar Roosendaal. Er zijn vijf grindwagens ontspoord waarvan twee gekanteld. De schade is aanzienlijk en ook is er een bovenleiding portaal beschadigd. In eerste instantie was er geen treinverkeer mogelijk, echter al snel bleek dat er beperkt treinverkeer mogelijk is van en naar Amsterdam. Dinsdagochtend om 5.00 uur was de eerste grindwagen herspoord. Gedurende de ochtend worden de overige vier wagens herspoord en afgevoerd. Daarna moet de bovenleiding hersteld worden. Er is een bovenleidingportaal boven zes sporen vernield. Na herstel van de bovenleiding moeten de rails en de wissels hersteld worden.

Tussen Amsterdam en Amersfoort, tussen Amsterdam en Haarlem, tussen Amsterdam en Schiphol en tussen Amsterdam en Alkmaar moeten reizigers rekening houden met een vertraging van 30 tot 45 minuten.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail