Open Dag HSL-Zuid 21 mei 2005

Zoetermeer – De HSL-Zuid stelt op 21 mei 2005 tussen 10.00 uur en 15.30 uur diverse bouwplaatsen en informatiecentra open langs de lijn. Dit is de laatste mogelijkheid voor het Nederlandse publiek om dit grote project van zo dichtbij te bekijken. Er is een ‘spoorboekje’ gemaakt met daarop de locaties die per boot, met de fiets, te voet of per bus te bereiken zijn. Dit spoorboekje is verspreid onder de bewoners langs het tracé maar is ook via:
www.hslzuid.nl op te vragen of af te halen in de infocentra In Leiderdorp of Breda.

Naast de opengestelde bouwplaatsen zijn er ook bijzondere exposities ingericht in de informatiecentra van de HSL-Zuid. Zo heeft de Stichting Kunst- en Vliegwerk uit Leiden schilderijen over de Boortunnel gemaakt, die te zien zijn in het Informatiecentrum HSL/A4 in Leiderdorp. In het Informatiecentrum HSL/A16 in Breda staat de rondreizende foto-expositie ‘Kleine Mensen, Grote Werken’ van Ton Poortvliet. Tijdens deze dag maakt de HSL-Zuid filmopnames om het eigen project vast te leggen. Ook maakt fotograaf Ton Poortvliet foto’s, die later op te vragen zijn via de website. Voldoende reden om de HSL-Zuid ook met minder mooi weer te bezoeken.

Vanaf voorjaar 2000 is gebouwd aan deze ruim 100 kilometer lange spoorlijn met indrukwekkende bouwwerken. Momenteel legt men de rails, bovenleiding en technische systemen aan. Over enkele maanden gaan de eerste testtreinen rijden op het zuidelijk deel van het tracé. Zodra er spanning op de bovenleiding staat, is het te gevaarlijk om met grote groepen het terrein te betreden.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: HSL-Zuid