Siemens levert Bulgarije 25 Desiro-treinstellen

Den Haag – De Siemens-divisie Transportation Systems (TS) en de Bulgaarse Spoorwegen (BDZ) hebben een contract getekend voor de levering van 25 dieseltreinstellen voor regionaal vervoer inclusief onderhoud voor een periode van zeven jaar. De opdracht voor deze treinstellen heeft een waarde van 67 miljoen euro. Het contract, dat in Sofia in aanwezigheid van de Bulgaarse Minister van Vervoer Nikolay Vassiliev is ondertekend, voorziet tevens in een optie voor de levering van 25 elektrische treinstellen.

De treinen worden in de Siemens-werkplaats te Krefeld-Uerdingen voorgemonteerd. De definitieve montage vindt plaats in een depot van BDZ in Bulgarije. De eerste twee treinen zullen al binnen twee maanden worden geleverd. De levering van de resterende 23 treinstellen zal naar verwachting eind 2005 zijn afgerond. Siemens en BDZ hebben de intentie om het onderhoudswerk in joint-venture-verband uit te voeren.

Dieseltreinen van het type Desiro zijn reeds in gebruik bij de Deutsche Bahn en bij verschillende Duitse regionale vervoersmaatschappijen. Daarnaast is dit type Desiro operationeel in Oostenrijk, Denemarken, Griekenland, Hongarije en Roemenië en binnenkort ook in de Verenigde Staten. Dankzij het feit dat de aangrenzende landen Griekenland en Roemenië dit voertuig reeds gecertificeerd hebben, heeft BDZ tevens de mogelijkheid grensoverschrijdende spoordiensten aan te bieden.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Siemens