Northern Rail-concessie definitief naar NedRailways

Utrecht – NedRailways, een 100% dochter van NS, en partner Serco hebben met de Britse overheid de definitieve overeenkomst gesloten voor de exploitatie van de Northern Rail-concessie. Eerder al werd het bod van de beide bedrijven als beste beoordeeld. Vanaf 12 december 2004 zullen NedRailways en Serco gezamenlijk het railvervoer in het Noorden van Engeland gaan verzorgen. De concessie heeft een looptijd van 8 ¾ jaar.

Northern Rail bestrijkt geheel Noord Engeland. Het betreft de exploitatie van het stadsgewestelijk vervoer rondom grote steden zoals Manchester, Leeds, Sheffield en Newcastle – en regionaal vervoer. In het concessiegebied worden dagelijks zo’n 180.000 reizigers vervoerd via 475 stations. Ter vergelijking: NS vervoert in Nederland 1 miljoen reizigers per dag.

Northern is de tweede concessie van NedRailways en Serco in Groot-Brittannië. In juli 2003 werd de Merseyrail concessie overgenomen voor de exploitatie van treindiensten en stations in het gebied rondom Liverpool. De exploitatie van Merseyrail verloopt succesvol.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht Nederlandse Spoorwegen