ProRail: Morgen minder capaciteit op spoorwegnet

Utrecht – Railverkeersleiding (onderdeel van ProRail) zal 14 oktober 2004, door het gedeeltelijk neerleggen van het werk op de verkeersleidingsposten niet de gebruikelijke hoeveelheid treinen kunnen laten rijden. Naar verwachting zullen veel minder treinen rijden. Vanaf de verkeersleidingsposten wordt het treinverkeer geregeld.

Om redenen van veiligheid zijn de Schakel- en Meldcentra van ProRail wel volledig bezet. Op deze plaatsen wordt de railinfrastructuur beheerd, te weten: seinen, wissels, overwegen en de spanning op de bovenleiding.

Waarschuwing
Morgen wordt geen dag zonder treinverkeer! Er rijden veel minder treinen dan gebruikelijk maar naar verwachting komt het treinverkeer niet geheel tot stilstand. Iedereen moet dan ook blijven oppassen bij overwegen en stations voor langsrijdende treinen. Met name bij overwegen moet niet de indruk bestaan dat geen treinen langsrijden. Als de bellen rinkelen, de lampen branden en de bomen dalen komt er een trein.

Reisinformatie
Railverkeersleiding zal zo goed als mogelijk via NOS-Teletekst reizigers voorzien van actuele informatie over het treinverkeer. Het volledige overzicht van mogelijkheden om reisinformatie te raadplegen staat hieronder vermeld.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht ProRail