Nationaal LED Trendrapport 2017 gepresenteerd

Verbeterde kennis en kritische houding consument leidt tot sterke kwaliteitsverbetering ledlampen

De kwaliteit van ledverlichting is de laatste twee jaar sterk verbeterd doordat producenten veel geïnvesteerd hebben in innovatie en kwaliteit. Betere kennis en een meer kritische houding van de consument noodzaakt producenten om kwalitatief betere producten aan te bieden, zo blijkt uit het Nationaal LED Trendrapport 2017, dat op 15 november 2016 bij DEKRA in Arnhem gepresenteerd werd.

Het Nationaal LED Trendrapport 2017 geeft de resultaten van een uitgebreid onderzoek onder bedrijven die actief zijn in de ledverlichtingsmarkt. Uit het rapport blijkt dat de omzet in de nationale ledverlichtingsmarkt is gegroeid naar 1,1 miljard euro en dat de ledsector 5000 fte aan directe werkgelegenheid genereert. De omzet in de ledsector is het laatste jaar sterk gestegen. De verwachting is dat de omzetgroei doorzet tot 2020.

De kwaliteit van ledlampen is de laatste twee jaren sterk verbeterd. De prijzen blijven dalen door betere productietechnieken en hogere efficiëntie van de lampen. Ledverlichting profiteert ook van de focus op de total cost of ownership waarbij niet alleen gekeken wordt naar aanschafkosten maar ook naar levensduur, energiegebruik en vervangingskosten. Het rapport voorspelt dat de prijzen de komende jaren blijven dalen.

Een opvallende uitkomst van het rapport is dat men verwacht dat de productie en de assemblage van ledverlichting de komende jaren wordt teruggehaald van China naar Europa. Als belangrijkste redenen hiervoor worden genoemd: de hogere kwaliteitsstandaard, de kortere levertijd en daarmee grotere flexibiliteit.

Het rapport is een initiatief van, en uitgevoerd door LED Expo Benelux en LED magazine. De tweede editie van het Nationaal LED Trendrapport is tot stand gekomen met de steun en input van DEKRA, UNETO-VNI, OTIB, stichting Lightrec en OVLNL. Mede dankzij steun van Veko Lightsystems, AEG Professional Lighting, SLV Nederland, Illuxtron International, Schréder en Tronix Lighting BV is het rapport gratis beschikbaar.

Het rapport is gratis te downloaden via: http://www.ledexpo.nl/downloadledtrendrapport

Over DEKRA
Al meer dan 90 jaar werkt DEKRA aan veiligheid. De in 1925 opgerichte Deutsche Kraftfahrzeug-Überwachungs-Verein e.V is uitgegroeid tot een wereldwijd toonaangevende expertiseorganisatie. In 2015 heeft DEKRA een omzet van 2,7 miljard gerealiseerd. Er werken ruim 37.000 medewerkers in meer dan vijftig landen op vijf continenten. Met gekwalificeerde en onafhankelijke services draagt DEKRA bij aan veiligheid in het verkeer, op het werk en thuis. Tot de dienstverlening behoren onder andere voertuiginspecties en -keuringen, schadeafhandeling, industriële en bouwinspecties, advisering over veiligheid, producttesten & -certificatie, systeemcertificatie, maar ook trainingen en uitzendwerk. DEKRA heeft een duidelijke ambitie: in het jaar 2025 is DEKRA dé wereldwijde partner voor een veilige wereld.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: DEKRA Certification B.V.