Recycling en InfraPro samen goed voor ruim 10.000 bezoekers

In totaal bezochten 10.470 geïnteresseerden de vakbeurscombinatie Recycling en InfraPro op 25, 26 en 27 oktober in Evenementenhal Gorinchem. Beide beurzen stonden volledig in het teken van circulaire economie. Voor exposant Binbang kreeg de beursdeelname een extra feestelijk tintje; het bedrijf won de Participation Award 2016.

Tijdens de driedaagse vakbeurscombinatie in Gorinchem kwamen ruim 180 exposanten in contact met duizenden vakspecialisten. Veel exposanten lieten tal van demonstraties zien op hun stands, waardoor er veel interactiviteit was met de bezoeker. Dit resulteerde weer in goede gesprekken en zelfs nieuwe leads en orders.

H.K.V. Ochten B.V. was ook dit jaar aanwezig op de beurs in Gorinchem. Deze trouwe exposant van het eerste uur blinkt uit in service op alle terreinen van het bedrijf en liet op de beursvloer zien wat car wrapping is: een voertuig volledig voorzien van folie in elke gewenste kleur. H.K.V. Ochten B.V. demonstreerde deze professionele werkwijze op een Tesla en is daarmee uniek in de branche.

Exposanten positief over beursverloop
Meerdere exposanten gaven te kennen tevreden te zijn over het beursverloop, waaronder H.K.V. Ochten B.V. “Dit is een mooi platform waar we ons publiek goed bereiken”, liet H.K.V. Ochten B.V. weten. Ook Grip Road Inspection reageerde positief: “We zijn zeer tevreden over het aantal bezoekers die we hebben gesproken”, aldus het bedrijf. “We hebben een aantal mooie adressen erbij”, zei exposant Toploader. Pieter Bas demonstreerde drie dagen lang op een groot uitgevallen tablet de WeegApp. “We kregen hier veel positieve reacties op. Het werd ons op deze beurs duidelijk in gesprekken met bezoekers dat digitalisering speelt bij bedrijven. Het begint in de afvalindustrie gemeengoed te worden”, aldus de exposant.

Prijsuitreiking Participation Award
Vorig jaar heeft Evenementenhal voor het eerst de Participation Award geïntroduceerd. “Een goede voorbereiding, proactief standpersoneel en standaankleding zijn belangrijke factoren voor een succesvolle beursdeelname”, legde Adviseur Amanda van Goolen namens de beursorganisatie uit. “Wij waarderen de inzet van elke exposant en de award is een leuke, extra stimulans”, aldus Van Goolen.

De Participation Award wordt uitgereikt aan de exposant die volgens een onafhankelijke jury het beste uit zijn beursdeelname heeft gehaald. Vorig jaar werd de award uitgereikt aan exposant Ditoil. Dit jaar won Binbang, gevolgd door DUS Dienstverlening (tweede) en Grip Road Inspection (derde). Alle exposanten maakten automatisch kans op deze award.

Veel belangstelling voor kennisprogramma
Het beursthema ‘circulaire economie’ kwam onder meer in het kennisprogramma tot uiting. In het kennistheater – midden op de beursvloer – kwamen tal van sprekers aan het woord om circulaire economie van meerdere kanten te belichten. Deze kennissessies konden rekenen op veel belangstelling. Het jaarlijks terugkerende Recycling Symposium, voorafgaand aan de tweede beursdag, heeft dit jaar maar liefst 180 bezoekers mogen verwelkomen. Ook was het bezoek van de Russische Delegatie een succes. Het bezoek maakte onderdeel uit van de seminar ‘Zakendoen met Russische bedrijven binnen de sector’.

Exposant koopt gerecycled kunstwerk
Een opvallend onderdeel van de beursvloer waren de gerecyclede kunstwerken van Cristine Art. De art gallery is een extra toevoeging voor de beleving van de beurs. Het mooie is dat de kunstwerken gemaakt zijn van gerecycled materiaal, aangeleverd door exposanten zoals KRN. Tevens heeft exposant JDK tijdens de beurs één van de kunstwerken gekocht.

Bezoekers positief verrast
Meerdere bezoekers gaven aan positief verrast te zijn over het gevarieerde productaanbod van exposanten én de kennisprogrammering van beide vakbeurzen. “We hadden deze beurscombi niet eerder bezocht, maar we zijn positief verrast. Veel innovaties en deskundig personeel bij de stands. We hebben ook een interessante kennissessie bijgewoond over glasrecycling”, lieten twee bezoekers, beide werkzaam in de recyclingbranche, weten.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Evenementenhal