Inhangen voorspanliggers Galecopperbrug Amsterdam-Rijnkanaal geslaagd

De laatste twee stalen liggerdelen in de Galecopperbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal (A12 Utrecht) die nodig zijn voor de versterking en verhoging van de brug, zijn in de nacht van woensdag 9 juli op donderdag 10 juli succesvol geplaatst. De stremming van het Amsterdam-Rijnkanaal is donderdagochtend om 6.30 uur, ruim anderhalf uur eerder dan de planning van 8.00 uur, opgeheven.

Na de stremming is er, vanwege het afmonteren van de stalen delen, nog een hoogtebeperking voor de scheepvaart van toepassing tot zondagochtend 13 juli 9.00 uur. Tot die tijd mogen alleen schepen met een hoogte van maximaal 7.60 meter de brug passeren.

In verband met afrondende werkzaamheden aan de liggers blijft de huidige breedtebeperking in elk geval van kracht tot donderdag 17 juli. De scheepvaart is hierover via de gebruikelijke kanalen geïnformeerd.

Achtergrond

Tot eind 2015 renoveert Rijkswaterstaat de Galecopperbrug bij Utrecht over het Amsterdam-Rijnkanaal. De brug wordt verhoogd en versterkt. De afgelopen maand is gewerkt aan de plaatsing van gigantische stalen liggers. Het plaatsen van deze liggers gebeurde vanaf het Amsterdam-Rijnkanaal. Stremming van de scheepvaart was daarvoor noodzakelijk.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Directoraat-Generaal Rijkswaterstaat