Havenbedrijf Rotterdam krijgt prijs voor Maasvlakte 2

Het Havenbedrijf Rotterdam, in de persoon van president-directeur Hans Smits, heeft vandaag in Londen een prijs in ontvangst genomen voor de manier waarop het de sturing en beheersing van het project Maasvlakte 2 heeft georganiseerd. De ‘Best Practice Award for PRINCE2’ werd uitgereikt op het ‘3rd Annual Best Practice Showcase 2005’, waar zo’n 900 specialisten uit de wereld van het projectmanagement bijeen waren. Hans Smits was keynote spreker op het congres. Het Havenbedrijf ziet de toekenning van deze jaarlijkse prijs als een internationale erkenning voor de gedegen manier waarop het de aanleg van Maasvlakte 2 voorbereidt.

Het projectmanagement van Maasvlakte 2 is opgezet volgens de PRINCE2-systematiek. Het van oorsprong Engelse PRINCE2 is op dit moment wereldwijd een van de drie meest gebruikte projectmanagement-methodieken. In Nederland wordt het nog relatief weinig gebruikt. In december vorig jaar verkreeg de Projectorganisatie Maasvlakte 2, onderdeel van het Havenbedrijf, al de accreditatie voor de PRINCE2-systematiek.

PRINCE staat voor PRojects In Controlled Environment. Het wordt wereldwijd in 69 landen gebruikt en is vertaald in 12 talen. Veel nationale overheden erkennen PRINCE2 als de voorkeurs projectmanagement methodiek.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Havenbedrijf Rotterdam (Port of Rotterdam)