‘Groene gevel’ Mariënburggarage in Nijmegen verdwijnt

De gemeente laat de 28 meter hoge ‘groene gevel’ van de parkeergarage Mariënburg verwijderen. De installatie heeft niet het beoogde resultaat opgeleverd, reden om het onderhoudscontract niet te verlengen en de constructie te verwijderen.

De groene Mariënburggevel was in 2010 als onderdeel van de campagne Groene Allure Binnenstad aangelegd, met steun van Europa. De bedoeling was om meer groen in het stenige stadscentrum aan te brengen; het Korenmarkt-parkje stamt ook uit die tijd.

In de praktijk bleken de planten op deze plek niet goed te groeien. De planten zijn op die grote hoogte niet voldoende bestand tegen de vorst, vooral door de gure wind. In de afgelopen jaren is nog twee keer geprobeerd om de groene gevel met nieuwe planten te herstellen, maar ook dat leidde niet tot het gewenste resultaat.

De werkzaamheden beginnen op 21 oktober en duren drie weken, inclusief het schilderen van de gevel. Dat laatste is afhankelijk van het weer. De parkeergarage Mariënburg blijft tijdens het werk bereikbaar.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Gemeente Nijmegen