10 jaar TomTom GO en 13 miljoen geredde huwelijken verder

Tien jaar geleden introduceerde TomTom zijn allereerste satellietnavigatie, de TomTom GO. Sindsdien zijn er 75 miljoen navigatiesystemen in 35 landen verkocht, waardoor voor 13 miljoen stelletjes ruzies in de auto tot het verleden behoren.

De TomTom GO is de vertrouwde reisgenoot geworden voor miljoenen autorijders. In tien jaar tijd heeft TomTom 35 miljoen vakantiegangers geholpen om hun bestemming te vinden, 20,4 miljoen genodigden om bij een bruiloft op tijd in de kerk te zijn, 16,7 miljoen sollicitanten om hun sollicitatiegesprek te vinden en zijn 2,9 miljoen mensen op weg geholpen naar hun eerste date. TomTom’s navigatiekits hebben 280 miljard kilometer gereden: in totaal 700.000 jaar onderweg.

“Met de introductie van TomTom GO hebben we navigatietechnologie voor het eerst voor iedereen beschikbaar gemaakt”, zegt Corinne Vigreux, oprichter en Managing Director van TomTom Consumer. “We hebben mensen geholpen met het gemakkelijk vinden van de weg en hebben navigatie voor altijd veranderd. Nu helpen we, dankzij onze navigatie en ongeëvenaarde verkeersinformatie, om autorijders elke dag sneller naar bekende en onbekende bestemmingen te komen.”

De afgelopen tien jaar hebben de stemmen van TomTom miljoenen mensen naar hun bestemmingen begeleid. ‘Jane’ en ‘Tim’ zijn onderdeel geworden van ieder huishouden. Darth Vader en Homer Simpson behoren tot de meest populaire gedownloade stemmen.

Iedere dag vertrouwen meer dan achthonderd miljoen mensen op de hulp van TomTom om te komen waar ze heen willen. TomTom kaarten, TomTom Traffic en navigatietechnologie worden gebruikt door apps, apparaten en systemen die worden gebruikt door consumenten, bedrijven en overheden wereldwijd.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: TomTom NV