Beheer P+R De Uithof in Utrecht gaat naar P1

Met het winnen van de aanbesteding voor het beheer van P+R De Uithof in Utrecht, heeft P1 de grootste bovengrondse parkeergarage van Nederland aan haar portfolio kunnen toevoegen. De eigenaren van de parkeergarage kozen P1 uit zeven aanbiedingen. De gemeente Utrecht vindt dat P1 de beste prijs-kwaliteit verhouding biedt. Dit past bij ons streven, om elke dag weer, de meest deskundige, betrouwbare en betrokken partner voor parkeren te zijn. Onze dienstverlening onderscheidt zich door kwaliteit, effectiviteit, innovatie en operationele efficiency. Hiermee realiseert P1 klanttevredenheid bij zowel de parkeerders als haar opdrachtgevers. P1 verzorgt volgens een beproefd concept de exploitatie en het beheer van meer dan zestig parkeervoorzieningen in Nederland.

Met de realisatie van P+R De Uithof krijgt Utrecht er maar liefst 2.000 parkeerplaatsen bij. Van de 2.000 parkeerplaatsen zijn 1.500 parkeerplaatsen gereserveerd voor medewerkers van de Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht, Universitair Medisch Centrum Utrecht en toekomstige partijen in het Utrecht Science Park. De overige 500 parkeerplaatsen zijn bedoeld voor P+R gebruik. P+R gebruikers kunnen voor € 4,50 een hele dag parkeren en gratis gebruiken maken van het openbaar vervoer in Utrecht.

P+R De Uithof ligt direct naast de A28 (afslag 2) op het terrein van De Uithof in Utrecht. Op de begane grond, onder de parkeergarage, komen een tram- en bushalte zodat een droge overstap tussen auto en OV gegarandeerd is. Ook is een uitgebreide fietsenstalling gerealiseerd met huurfietsen van NS OV fiets en oplaadpunten voor elektrische fietsen, scooters en auto’s.

Op 1 oktober 2013 opent P+R De Uithof haar slagbomen.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: P1