CROW brengt nieuwe kencijfers parkeren en verkeersgeneratie uit

De nieuwe CROW-parkeerkencijfers en CROW-kencijfers verkeersgeneratie zijn vanaf nu beschikbaar in gedrukte vorm: CROW-publicatie 317 ‘Kencijfers parkeren en verkeersgeneratie’. Een publicatie waarin ongeveer 100 bestemmingen worden beschreven. De publicatie is alleen te bestellen in de CROW-webshop.

In publicatie 317 worden de parkeerkencijfers en kencijfers verkeersgeneratie voor meerdere bestemmingen beschreven. Deze zijn onderverdeeld in zeven hoofdgroepen: wonen; werken; winkelen en boodschappen; sport, cultuur en ontspanning; horeca en (verblijfs)recreatie; gezondheidszorg en (sociale) voorzieningen; onderwijs.

Naast de beschrijving van de kencijfers voor meerdere bestemmingen, wordt ook uitgelegd hoe de cijfers tot stand zijn gekomen en wordt de parkeerbalans beschreven. Ook is er aandacht voor verkeersgeneratie van woon- en werkgebieden, fietsparkeren, diverse aspecten van gehandicaptenparkeren en de locatie van parkeervoorzieningen. Het hoofdstuk met fietsparkeerkencijfers geeft bijvoorbeeld aan dat voldoende en goede fietsparkeervoorzieningen kunnen leiden tot minder autogebruik en dus tot een geringere behoefte aan parkeerplaatsen bij diverse bestemmingen.

Met de nieuwe kencijfers zijn onderstaande publicaties (al enkele maanden) niet meer verkrijgbaar in de CROW-webshop:

CROW-publicatie 182 ‘Parkeerkencijfers – Basis voor parkeernormering’

CROW-publicatie 256 ‘Verkeersgeneratie woon- en werkgebieden – vuistregels en kengetallen gemotoriseerd verkeer’

CROW-publicatie 272 ‘Verkeersgeneratie voorzieningen – kengetallen gemotoriseerd verkeer’

Onderwerpen:

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: CROW