Meer licht voor minder stroom in Münsters parkeergarages

Circa 250.000 kilowattuur stroom en daarmee 140 ton CO2 per jaar zullen de Stadtwerke Münster met hun nieuwste energiebesparingsproject besparen. Dat willen ze bereiken met behulp van 980 nieuw geïnstalleerde speciale LED-lampen. Waar? In de eerste plaats in de parkeergarages Bahnhofstraße en Bremer Platz. De nieuwe lampen vervangen de energievretende tl-buizen. Participanten in dit project zijn de Westfälische Bau-Industrie (WBI) en het Nederlandse technologiebedrijf Rentalite uit Enschede.

"De verwachtingen zijn hoog", aldus Dr. Henning Müller-Tengelmann, commercieel directeur van de Stadtwerke, over het innovatieve project. "Want ook met dit project willen we hoog scoren bij de energiebesparing."

De lampen vervangen de tot nu toe in de parkeergarages gebruikte tl-buizen. "We verheugen ons erover dat we in Münster de eersten zijn die deze techniek gebruiken", zegt Klaus Kötterheinrich, WBI-directeur. "De LEDs verlichten de parkeergarage beter en verbruiken tegelijkertijd 65 procent minder stroom dan tl-buizen." De LEDs zijn erop afgestemd 60.000 uur te kunnen branden.

De grote besparing en de prettige, gelijkmatige verlichting bij gelijke lichtkwaliteit hebben Stadtwerke en WBI ertoe bewogen om na een intensieve test te kiezen voor het product van het Nederlandse bedrijf Rentalite ."We willen ons bedanken voor het vertrouwen", aldus Herbert Silderhuis uit de directie van Rentalite, "en we verheugen ons over het grensoverschrijdende zakelijke contact naar Münster in Westfalen."

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: RentAlite Europe